Varumärken

Ett urval av våra varumärken.

       

Pessoa sadlar - i en klass för sig

Nelson Pessoa är en legend inom ridsportsvärlden Men sin stilrena ridning
och fulländande teknik har han blivit en förebild för många inom hoppsporten. Sonen Rodrig0 går i sin fars fotspår. Nelson Pessoa är en föregångsman inom många områden och det är hans idéer och tankar som ligger bakom utvecklingsarbetet av de fantastiska sadlarna som bär hans namn.

Close contact

Utan balans kan häst och ryttare inte förstå varandra. De flesta ryttare har någon gång känt hur perfekt balans skall kännas - men inte många vet hur man gör för att hitta känslan igen. Ett rätt utprovad Pessoasadel är det perfekta kommunikationsverktyget mellan häst och ryttare.
Close contact - närhet till hästen är hemligheten.

Absolut närkontakt

Klassiska ryttare som Nelson Pessoa vet exakt var ryttarens vikt bör vara på hästryggen, det är knappast någon nyhet. Men det var Nelson som först designade en bom som hjälper ryttaren att finna perfekt balans och harmoni med hästen.

Hjärtat i sadeln

Pessoa patenterade kolfiberbom skapar en ny dimension för "close contact" med din häst. Pessoas nya bom skapar en större känsla och kontakt med hästens rörelser och ger en bättre balans. Träbommar har en tendens att brytas och har mindre flexibilitet. En extra bonus är att bommen inte går sönder - någonsin!

Pessoa™ har livstidsgaranti på bommen.

Flexibilitet och teknik

Ett flertal av Pessoa™ och Anky™ samt Lippo™ sadlar finns med det utbytbara koppjärnssystemet, exchange system®. Ryttaren kan själv enkelt, alternativt fackhandlaren, ändra vidden på sadeln, med endast en skruvmejsel.

Systemet ändrar inte sadelns utseende. Styrkan och känslan är den samma och som alla sadlar med Pessoa™ bommar är det livstidsgaranti. Bommen kan anpassas perfekt till olika vidder och hästryggar, den kan ändras från normal till extra wide (5 vidder).

Så här enkelt är det att byta koppjärnet:

  Lossa de fyra skruvarna som är placerade under flärpen vid stigläderkramporna.
  Drag ut båda panelerna
  Frigör läderskyddet för att nå det utbytbara koppjärnet.
  Byt ut det befintliga koppjärnet till rätt storlek.


Återplacera de tre delarna mot innerpanelen.
  Fäst återigen de fyra skruvarna.

  
 

Bandet mellan häst och ryttare

"Inom ridning är balansen allt" menar en av hoppvärldens största legender - Nelson Pessoa, som med sin stilrena ridning, fantastiska balans och fulländade teknik blivit en förebild för hela ridsportvärlden.

 

Pessoas magiska värld.

Ingen annan sadel i världen har samma känsla och balans som Pessoa™. För att säkerställa form och design produceras allt i egen fabrik. Men det nya AMS® systemet erbjuds Pessoa™ sadlar med syntetullstoppning i kombination med neoprene. Neoprenet är vattenavvisande vilket innebär att fukt inte kan komma upp i bossan.


AMS® 

AMS® inga skavsår, ömma punkter. AMS® systemet hjälper till att eliminera och minska trycket mot hästryggen. Konstullen ligger inkapslad av neoprene som andas och kan tilläggstoppas eller omstoppas, och som är vattenavvisande. Konstull används då den inte flockar sig och bildar knutor.